Hi blind person and screen reader. Go to sitemenu or content

Trafikalt grunnkurs Bergen

Før du kan ta kjøretimer eller øvelseskjøre, må du ta trafikalt grunnkurs. Kurset er obligatorisk for alle under 25 år som skal ta førerkort. Opplæringen blir holdt over 17 timer fordelt på 5 kurskvelder. Du må være minst 15 år for å ta kurset.

Alle kveldene med unntak av førstehjelpskurset er kursstedet Åsamyrane 76 (vårt kontor) Førstehjelpsdelen holdes i Trafikksikkerhetshallen i Hordaland.

Emner i kurset

 1. Trafikkopplæring
 2. Grunnleggende forståelse for trafikk
 3. Mennesket i trafikken
 4. Øvelseskjøring og kjøreerfaring
 5. Førstehjelp
 6. Tiltak ved trafikkulykke
 7. Mørkekjøring

Målsetting for kurset

Kurset skal gi eleven grunnleggende forståelse for trafikk og perspektiv på førerrollen. Eleven vil lære mer om seg selv enn om trafikkreglene. Det legges vekt på risikoforståelse og konsekvenstenkning. Samtaler, diskusjoner og problemløsning vil prege formen på kurset. På denne måten ønsker myndighetene og trafikkskolene å hjelpe eleven til å bli en bevisst og ansvarlig fører og få han/hun med på laget for å bidra til reduksjon av trafikkulykker. Kurset er på 17 timer og obligatorisk.

Bevis for øvelseskjøring

Når du har gjennomført grunnkurset, får du et bevis som gir deg rett til å øvelseskjøre. Du må ha med beviset og godkjent legitimasjon med bilde både når du tar kjøretimer på trafikkskolen og når du øvelseskjører privat.

Øvelseskjører du mye før du avlegger førerprøven, får du en verdifull kjøreerfaring. For å bli en bedre sjåfør og redusere risikoen for at du skal havne i en ulykke, bør du derfor begynne å øvelseskjøre så tidlig som mulig. Statens vegvesen anbefaler at du har minst 110 timer bak rattet, eller har kjørt over 2000 km før du går opp til førerprøven. Det tilsvarer én time i uka i to år.

Har du mistet beviset ditt?

Logg inn på vegvesen.no/dinside og finn beviset ditt der. Du kan også ta kontakt med Bergen trafikkstasjon for å få tilsendt et nytt.

Priser trafikalt grunnkurs

Oppgitte priser er gyldig fom 1. januar 2017 og er inklusiv mva.
Mørkekjøring 1600,-
Trafikalt grunnkurs uten mørkekjøring 1250,-
Trafikalt grunnkurs med mørkekjøring 2850,-

Slik får du førerkort for bil

Opplæringen for å ta førerkort er lagt opp i fire trinn, og det er lagt stor vekt på at elevene skal lære mer for hvert trinn i opplæringen.

 1. Trinn 1: Trafikalt grunnkurs.
 2. Trinn 2: Grunnleggende opplæring.
 3. Trinn 3: Trafikal del.
 4. Trinn 4: Grunnleggende opplæring.

Nyttige lenker

OMTALER

Rating: 5.00 - 175 omtaler

Les våre omtaler her

Vi klarer det sammen!

For oss er dette ikke bare et slagord men en arbeidsmåte.
Vi vet at samarbeid mellom elev, trafikkskole foreldre/familie gir et
godt resultat.

Vi er stolt over å kunne tilby våre elever en skreddersydd opplæring som tilpasses elevens behov. Elever har ulike ønsker og forutsetninger. Vi tilrettelegger opplæringen på den mest effektive måten. Skolen tilbyr også foreldresamarbeid der vi jobber tett sammen for å oppnå best mulig resultat. Vi møter elever i alle bydeler.