Ta førerkort på motorsykkel MC klasse A - informasjon og priser

Du har nå klikket deg inn på Bergens største MC skole. Vi er 6 av 20 lærere på kjøreskolen med lang erfaring som kjører motorsykkel på fulltid. Terje, Arne, Lise, Frank, Øystein og Christopher. Hos oss kan du ta motorsykkellappen. Bli med oss på to hjul og nyt livet!

Vi ønsker å hjelpe deg frem til sertifikatet på en rask, trygg og sikker måte. Dersom du tar MC-lappen lover vi deg at du kommer til et fantastisk fellesskap på to hjul. Som MC-fører vil du oppleve spenning, gleden ved mestring, mange flotte turer alene og sammen med andre, og sist men ikke minst; et ansikt som aldri slutter å smile.

Med førerkort i klasse A, kan du kjøre så stor og tung motorsykkel som du ønsker. Det er 24 års aldergrense for å ta dette førerkortet, men dersom du allerede har førerkort i klasse A2 og har kjørt i 2 år, kan du ta oppkjøring til klasse A allerede når du er 20 år. Man må da gjennom et kurs på 7 timer.

Annen informasjon:
Det kan bli veldig kaldt når man oppnår en høy fart, kle deg derfor med varme klær - gjerne ull, som du kan ha under MC-klærne. En buff i halsen er også veldig greit å ha på seg. Dersom du ikke har eget motorsykkelutstyr kan du låne det hos oss. Ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker å kjøpe eget utstyr og ønsker råd eller er usikker på hva du behøver. Vi bruker kjøreskolen sine motorsykler til alle kjøretimene.

Utvidelse fra førerkort MC klasse A2 til A

Hvis du har tatt førerkort på A2 kan du utvide førerkortet til A dersom du har hatt lappen på A2 i minst 2 år.

For eksempel:
Hvis du tok lappen på A2 når du var 18 år, kan du utvide til A når du er 20 år gammel. For å kunne utvide førerkortet fra A2 til A, må du ta et kurs på en trafikkskole. Kurset er på 7 timer, og du trenger ikke oppkjøring.

Dersom du tar A2 når du er 23 år, kan du utvide til A når du er fylt 24 år. Du må da ha det samme kurset på 7 timer på en trafikkskole, men fordi du kun har hatt lappen i ett år, må du også ta en praktisk førerprøve.

Utvidelse fra førerkort klasse A2 til A kan bestilles ved å ringe oss eller gå til kursvelgeren på denne siden. Vi tar kontakt med deg i løpet av kort tid.

Utvidelse av MC-førerkort

  • Aldersgrense for klasse A er 20 år når du allerede har A2 og har kjørt i 2 år med A2. Du må ha gjennomført et 7-timers
  • Obligatorisk sikkerhetskurs hos kjøreskolen. Kurset kan tidligst påbegynnes når du har ett års førerett i klasse A2
  • Dersom du er over 24 år hopper du over klasse A2 og går rett på klasse A
  • Du behøver bare ta teoriprøven én gang. Dersom du ønsker å utvide til større klasse er det noen ganger at praktisk førerprøve må tas på nytt.
  • Ved utvidelse fra klasse A2 til klasse A må du gjennomføre et 7-timers obligatorisk sikkerhetskurs hos kjøreskolen. Dersom du har kjørt i 2 år og skal utvide fra A2 til A behøves det ingen ny oppkjøring.

Aldersgrenser:

  • A1: 16 års aldersgrense
  • A2: 18 års aldersgrense
  • A: 24 års aldersgrense

Kommende kurs på motorsykkel

Vis alle

Våre trafikklærere på motorsykkel

Aktuelt

Vis alle