🔔 Vi holder fortsatt åpent for alle klasser og kurs! 🔔

Til hovedinnhold

Ta førerkort motorsykkel MC klasse A/A2 informasjon og priser

Du har nå klikket deg inn på Bergens største MC skole. Vi er 6 av 20 lærere på kjøreskolen med lang erfaring som kjører motorsykkel på fulltid. Terje, Arne, Lise, Frank, Øystein og Christopher. Hos oss kan du ta motorsykkellappen. Bli med oss på to hjul og nyt livet!

Bestill kjøretime eller finn et ledig kurs under...

MC opplæringen starter med et obligatorisk 3 times grunnkurs (teori). Etter gjennomført kurs kan du starte med kjøretimer. Grunnkurs MC koster Kr 1100,-

MC kurs (grunnkurs), Bergen 28.april Bestill
MC kurs (grunnkurs), Bergen 04.mai Bestill
MC kurs (grunnkurs), Bergen 25.mai Bestill
MC kurs (grunnkurs), Bergen 06.juli Bestill
MC kurs (grunnkurs), Bergen 15.juni Bestill

Vis alle

For å kunne starte den praktiske opplæringen på klasse A2/A må du ha fullført grunnkurs mc (3 timer). Den praktiske opplæringen blir gjennomført på en uke. Det er ingen forskjell i pris enten du velger intensivopplæring eller normal opplæring.

MC kurs (intensivkurs) 31 mai. Bestill
MC kurs (intensivkurs) 07 jun. Bestill
MC kurs (intensivkurs) 14 jun. Bestill
MC kurs (intensivkurs) 21 jun. Bestill
MC kurs (intensivkurs) 28 jun. Bestill

Vis alle

Ved utvidelse fra klasse A1 til A2 må du gjennomføre: obligatorisk utvidelseskurs fra A1 til A2 (2t), sikkerhetskurs i presiskjøreteknikk (4t) og sikkerhetskurs på veg (5). Dokumentert fullført obligatoriske kurs ved utvidelse fra klasse A1 til A2 gir førerrett i klasse A2 uten ny oppkjøring.

Ingen bestillinger

Å utvide fra klasse A2 til klasse A forutsetter at du minimum har hatt 2 års førerrett i klasse A2.

Ingen bestillinger
Vi tilbyr også intensivkurs som gir sertifikatet betydelig raskere enn normalt (populært). Vår erfaring, fokus på sikkerhet og lidenskap for MC på landeveien har hjulpet mange til drømmen om lappen på MC.


 • Beståttgaranti - Les mer
 • Gratis utlån av MC til egentrening
 • Gratis utlån av ustyr i opplæringsperioden
 • Gratis oppfriskningskurs året etter opplæring. 30 plasser
 • All opplæring foregår på Eikås Motorsportsenter
 • Redusert pris på førerutviklingskurs
 • MC kurs hver mandag morgen for de som ikke har gjennomført dette før intensivkurset
 • Intensivkurs på kveldstid. Begrenset antall plasser.
 • Markedets mest effektive opplæring!

Vi ønsker å hjelpe deg frem til sertifikatet på en rask, trygg og sikker måte. Dersom du tar MC-lappen lover vi deg at du kommer til et fantastisk fellesskap på to hjul. Som MC-fører vil du oppleve spenning, gleden ved mestring, mange flotte turer alene og sammen med andre, og sist men ikke minst; et ansikt som aldri slutter å smile.

Bestill time og vi tar kontakt med deg! Du kan også reservere plass på et av våre intensivkurs. Ingen forpliktelser. Ingen binding. Ingen reklame.T. Solbakken Trafikkskole

Utvidelse fra førerkort MC klasse A2 til A

Hvis du har tatt førerkort på A2 kan du utvide førerkortet til A dersom du har hatt lappen på A2 i minst 2 år.

For eksempel:
Hvis du tok lappen på A2 når du var 18 år, kan du utvide til A når du er 20 år gammel. For å kunne utvide førerkortet fra A2 til A, må du ta et kurs på en trafikkskole. Kurset er på 7 timer, og du trenger ikke oppkjøring. Vis ledige MC-kurs (utvidelse A2 til A).

Dersom du tar A2 når du er 23 år, kan du utvide til A når du er fylt 24 år. Du må da ha det samme kurset på 7 timer på en trafikkskole, men fordi du kun har hatt lappen i ett år, må du også ta en praktisk førerprøve.

Mer informasjon

Vi ønsker å hjelpe deg frem til sertifikatet på en rask, trygg og sikker måte. Dersom du tar MC lappen lover vi deg at du kommer til et fantastisk felleskap på to hjul.

Priser førerkort motorsykkel

Beskrivelse / Klasse A2 A
Kjøretime 915,- 915,-
MC-Kurs 1100,- 1100,-
Trinnvurdering Trinn 2 915,- 915,-
Kurs i presis kjøreteknikk (Eikås) 5700,- 5700,-
Trinnvurdering Trinn 3 915,- 915,-
Sikkerhetskurs på vei 5700,- 6700,-
Leie av MC til førerprøve 2500,- 2500,-
Utvidelse A2 til A 6000,-
Utvidelse A1 til A2 14230,-

Gebyrer førerkort motorsykkel:

Eikås Motorsportsenter banekurs 800,-
Teoriprøve MC 680,-
Førerprøve MC 1180,-
Gebyr utstedelse av førerkort 320,-
Fakturagebyr 65,-
Vi klarer det sammen

Klasse A (tung motorsykkel):

Med førerkort i klasse A, kan du kjøre så stor og tung motorsykkel som du ønsker. Det er 24 års aldergrense for å ta dette førerkortet, men dersom du allerede har førerkort i klasse A2 og har kjørt i 2 år, kan du ta oppkjøring til klasse A allerede når du er 20 år. Man må da gjennom et kurs på 7 timer.

Klasse A2 (mellomtung motorsykkel):

Med førerkort i klasse A2, kan du kjøre mellomtung motorsykkel opptil 35 kW. For å oppnå førerrett i klasse A må man gjennom både teoretisk og praktisk prøve. Det er 18 års aldergrense for å ta dette førerkortet.

Opplæringen er delt inn i fire trinn (alle MC klasser).

 • Trinn 1 (Trafikalt grunnkurs)
 • Trinn 2 (Grunnleggende kjøretøy- og kjøretøykompetanse)
 • Trinn 3 (Trafikal del)
 • Trinn 4 (Avsluttende opplæring)

Annen informasjon:

Det kan bli veldig kaldt når man oppnår en høy fart, kle deg derfor med varme klær - gjerne ull, som du kan ha under MC-klærne. En buff i halsen er også veldig greit å ha på seg. Dersom du ikke har eget motorsykkelutstyr kan du låne det hos oss. Ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker å kjøpe eget utstyr og ønsker råd eller er usikker på hva du behøver. Vi bruker kjøreskolen sine motorsykler til alle kjøretimene.

Aldersgrenser:

 • A1: 16 års aldersgrense
 • A2: 18 års aldersgrense
 • A: 24 års aldersgrense

Utvidelse av MC-førerkort

 • Aldersgrense for klasse A er 20 år når du allerede har A2 og har kjørt i 2 år med A2. Du må ha gjennomført et 7-timers obligatorisk sikkerhetskurs hos kjøreskolen. Kurset kan tidligst påbegynnes når du har ett års førerett i klasse A2
 • Dersom du er over 24 år hopper du over klasse A2 og går rett på klasse A
 • Du behøver bare ta teoriprøven én gang. Dersom du ønsker å utvide til større klasse er det noen ganger at praktisk førerprøve må tas på nytt.
 • Ved utvidelse fra klasse A2 til klasse A må du gjennomføre et 7-timers obligatorisk sikkerhetskurs hos kjøreskolen. Dersom du har kjørt i 2 år og skal utvide fra A2 til A behøves det ingen ny oppkjøring.

Utvidelse A1 til A2

Forutsatt at du har hatt førerkort på A1 i minst 2 år. Dersom du skal utvide fra klasse A1 til A2, må du gjennomføre:

 • Trinnvurdering trinn 3 - pris: 875,-
 • Sikkerhetskurs på bane - pris: 5500,-
 • Sikkerhetskurs på vei fra klasse A2 - pris: 5500,-

Dersom du har hatt førerkort på klasse A1 i mindre enn 2 år, og har fylt 18 år, kan du også utvide til A2, men da må du ha en praktisk førerprøve i tillegg. Pris på førerprøven er: 2500,-

Utvidelse fra førerkort MC-klasse A2 til A

Hvis du har tatt førerkort på A2 kan du utvide førerkortet til A dersom du har hatt lappen på A2 i minst 2 år. For eksempel: tok du lappen på A2 når du var 18 år kan du utvide til A når du er 20 år gammel. For å kunne utvide førerkortet fra A2 til A må du ta et kurs på en trafikkskole. Kurset er på 7 timer, og du trenger ikke oppkjøring. Dersom du tar A2 når du er 23 år kan du utvide til A når du er fylt 24 år. Du må da ha det samme kurset på 7 timer på en trafikkskole, men fordi du kun har hatt lappen i ett år må du også ta en praktisk førerprøve.

Utvidelse fra førerkort klasse A2 til A kan bestilles ved å ringe oss eller kursvelgeren på denne siden. Vi tar kontakt med deg i løpet av kort tid.

Omtaler

Rating: 5.00 - 476 omtaler

Les våre omtaler

Kan vi hjelpe deg? Chat her!