Jobb hos oss

Lurer du på hvordan det er å jobbe som trafikklærer hos oss? Vi har tatt en prat med vår egen Fred Richard Johansen som gjerne deler sine erfaringer.

– Som trafikklærer møter jeg på mange ulike elever i løpet av en dag. Noen er frempå og gleder seg til å sette seg bak rattet, mens andre er nervøse og litt redde for å kjøre bil. Hverdagen som trafikklærer kan by på litt av hvert, men det er alltid min oppgave å møte elevene på en måte som gjør at de føler seg trygg og ivaretatt, forteller Fred.

Sammensveiset gjeng

Før han startet i jobben som trafikklærer på klasse B hos T. Solbakken, drev han sin egen trafikkskole i Volda. Positive tilbakemeldinger fra venner i Bergen og rykter om en trafikkskole litt utenom det vanlige, lokket han imidlertid til Åsane og T. Solbakken.

– De søkte egentlig ikke etter nye lærere akkurat da, men vi ble enige om å ta en kaffe for å bli bedre kjent. Når både kjemien og alt det andre stemte, valgte de å ansette meg likevel. Jeg fikk tidlig følelsen av at T. Solbakken ikke bare er opptatt av den formelle kompetansen, men også den menneskelige. Det er nok hovedårsaken til at vi matchet så bra.

Hos T. Solbakken er det ikke bare elevene som blir tatt på alvor, men også de ansatte. Et godt arbeidsmiljø, med fokus på trivsel og tillit har gjort trafikklærerne til en tett og sammensveiset gjeng.

– Et godt arbeidsmiljø er selvsagt viktig overalt, men for oss som jobber så tett på ulike mennesker, tror jeg det er helt essensielt for at vi skal lykkes med det vi gjør. Hos T. Solbakken blir vi fra første stund oppfordret til å snakke med eleven, ikke til. Det høres kanskje ut som en liten greie, men sier likevel mye om hvordan T. Solbakken ønsker å behandle elevene sine, sier Fred.

Faglig og sosialt påfyll

Hverdagen som trafikklærer er både variert og lærerik, men kan også være travel og utfordrende til tider. Da er det ekstra viktig å ta vare på teamfølelsen og sørge for at alle har det bra på jobb.

– Jeg ble inkludert fra dag én. Selv om arbeidshverdagen er travel og vi ikke alltid har tid til å spise lunsj sammen, er det viktig å holde en hyggelig tone og gjøre sitt for å bidra til et god arbeidsmiljø. Hos T. Solbakken møter du alltid et smil og et «hei» – uansett hvor travelt det er.

En av tiltakene T. Solbakken gjør for å holde både det sosiale og faglige på topp, er å arrangere samlinger og kurs. Innholdet varierer, men kan være alt fra foredrag i relasjonskompetanse til å gå ut å spise eller dra på turer sammen.

– Vi er ganske privilegerte som får jobbe med det vi elsker. Mange av oss kjører motorsykkel sammen på fritiden og har det som hobby. Å ha felles interesser gjør oss sammensveiset, men jeg setter også pris på at vi er ulike og har forskjellige meninger om ting. Jeg er glad for å være en del av en kultur hvor det er høyt under taket og rom for å være seg selv – det tror jeg både vi og elevene er tjent med.

Terje_Solbakken_03 (2).jpg

Kunne du tenkt deg å jobbe hos oss?

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat

Aktuelt

Vis alle

  • Luca-Lars-12.jpg

    Slik er det å jobbe som trafikklærer hos T. Solbakken

    Les mer →