Lastsikringskurs

Vår trafikkskole arrangerer lastsikringskurs i Bergen og Åsane. Lastsikringskurs er obligatorisk for deg som ønsker å ta sertifikat på henger, traktor og flere andre kjøretøy.

Lastsikringskurs

Lastsikringskurs er obligatorisk for klassene BE og B96. For å kunne utvide førerkort klasse B til B96 eller BE må du i tillegg til minst 5 kjøretimer også ha et kurs på 2 timer som handler om sikring og merking av last (lastsikringskurs). Lastsikringskurset kan du ta underveis i opplæringen.

Målet med kurset er at du skal forstå behovet for å sikre og merke last, samt få nødvendig øving i å sikre last på tilhenger. Du skal lære hvilke krav som stilles til lastsikring, få kjennskap til sikringsutstyret og å velge det riktige utstyret. Du skal også øve på forsvarlig sikring av ulike typer last.

Kurset er delt opp i to, hvorav 45 minutter består av teori og gjennomgang av lover og regler, og 45 minutter består av praktisk sikring av last.

I den praktiske delen skal du øve på å:

  • plassere, sikre og merke lang last
  • plassere og sikre et kolli tilsvarende pallekasse
  • plassere og sikre annen last som rundballe eller storsekk

Du skal også lære om ulike typer sikringsutstyr, og konsekvensen ved feil/utelatt sikring av gods. Du får oppleve demonstrasjon av usikret last, og bli bevisst viktigheten av at all last må sikres.

Hvor mye kan du og bilen trekke?

Se Statens vegvesen sin tilhengerkalkulator.

Kommende lastsikringskurs

Vis alle

Aktuelt

Vis alle