🔔 Vi holder fortsatt åpent for alle klasser og kurs! 🔔

Til hovedinnhold

Trafikalt grunnkurs

Før du kan ta kjøretimer eller øvelseskjøre, må du ta trafikalt grunnkurs. Kurset er obligatorisk for alle under 25 år som skal ta førerkort.

Oppstart for trafikalt grunnkurs

Område: Bergen og Sotra

Trafikalt grunnkurs, Sotra 25 mai. 2021 Bestill
Trafikalt grunnkurs, Åsane 31 mai. 2021 Bestill
Trafikalt grunnkurs, Åsane 21 jun. 2021 Bestill
Trafikalt grunnkurs, Åsane 12 jul. 2021 Bestill
Trafikalt grunnkurs, Åsane 02 aug. 2021 Bestill

Vis alle

Det legges vekt på risikoforståelse og konsekvenstenkning. Samtaler, diskusjoner og problemløsning vil prege formen på kurset.

Omtaler

Rating: 5 - 476 omtaler

Les våre omtaler

Trafikalt grunnkurs Bergen

Før du kan ta kjøretimer eller øvelseskjøre, må du ta trafikalt grunnkurs. Kurset er obligatorisk for alle under 25 år som skal ta førerkort. Opplæringen blir holdt over 17 timer fordelt på 5 kurskvelder. Du må være fylt 15 år for å ta kurset.

Alle kveldene med unntak av førstehjelpskurset er kursstedet Åsamyrane 76, (vårt kontor). Førstehjelpsdelen holdes i Trafikksikkerhetshallen i Hordaland,(Lyngbøveien 161).

Emner i kurset


Målsetting for kurset

Kurset skal gi eleven grunnleggende forståelse for trafikk og perspektiv på førerrollen. Eleven vil lære mer om seg selv enn om trafikkreglene. Det legges vekt på risikoforståelse og konsekvenstenkning. Samtaler, diskusjoner og problemløsning vil prege formen på kurset. På denne måten ønsker myndighetene og trafikkskolene å hjelpe eleven til å bli en bevisst og ansvarlig fører og få eleven med på laget for å bidra til reduksjon av trafikkulykker. Kurset er på 17 timer og er obligatorisk.

Bevis for øvelseskjøring

Når du har gjennomført grunnkurset får du et bevis som gir deg rett til å øvelseskjøre. Du må ha med beviset og godkjent legitimasjon med bilde både når du tar kjøretimer på trafikkskolen og når du øvelseskjører privat.

Øvelseskjører du mye før du avlegger førerprøven, får du en verdifull kjøreerfaring. For å bli en bedre sjåfør og redusere risikoen for at du skal havne i en ulykke, bør du derfor begynne å øvelseskjøre så tidlig som mulig. Statens vegvesen anbefaler at du har minst 110 timer bak rattet, eller har kjørt over 2000 km før du går opp til førerprøven. Det tilsvarer én time i uken i to år.

Har du mistet beviset ditt? Logg inn på vegvesen.no/dinside og finn beviset ditt der. Du kan også ta kontakt med Bergen trafikkstasjon for å få tilsendt et nytt.

Slik får du førerkort for bil

Opplæringen for å ta førerkort er lagt opp i fire trinn, og det er lagt stor vekt på at elevene skal lære mer for hvert trinn i opplæringen.


Nyttige lenker

Kan vi hjelpe deg? Chat her!