6 tips til deg som skal ta lappen i voksen alder

Det er aldri for sent å sette seg bak rattet – selv om du har fylt både 20, 30 eller 40 år. Vi har snakket med en av våre elever som deler sine beste tips!

Selv om det kan virke som at «alle» får lappen idet de fyller 18, er dette langt fra tilfelle. Faktisk er en stadig større andel av elevene hos T. Solbakken i 30-årsalderen.

Det kan være mange grunner til at noen velger å vente. Trang studentøkonomi eller godt kollektivtilbud rett utenfor døren kan være én årsak. Andre har kanskje ikke sett behovet for førerkortet tidligere, mens noen har vært redd for å kjøre bil. Uansett hva som er dine grunner, er det aldri for sent å komme i gang (selv om du har passert tenårene for lengst!😉)

🚘 Sørg for å være motivert. Tenk etter: Hvorfor vil du ha førerkortet, egentlig? Har behovene endret seg eller føler du et press om at lappen er noe du ha? Å lære seg å kjøre bil vil kreve mye av deg. Derfor er det viktig å være innstilt på å jobbe hardt underveis. Finner du ut hva som motiverer deg, lover jeg at veien til målet vil føles både kortere og smidigere.

🚘 Finn en seriøs trafikkskole. Selv om det kan være fristende å velge skolen som tilbyr den laveste prisen, er det ikke sikkert at du ender opp med den beste opplæringen av den grunn. Velg heller en skole hvor du føler deg ivaretatt og sett, og som kan matche deg med kompetente lærere som passer deg og dine behov.

🚘 Planlegging er nøkkelen. Å lage en plan var noe av det første jeg gjorde! Ikke bare er det lurt, men det kan også gjøre kjøreopplæringen langt mer effektiv. I motsetning til 18-åringene, har du gjerne en fulltidsjobb, familie og forpliktelser som krever sitt. Sørg derfor for å planlegge kjøretimer og obligatoriske kurs sammen med trafikklærer, så har du full kontroll på både timeplan, fremdrift og økonomi.

🚘 Neida, du er ikke alene. Frykter du å bli sittende i et klasserom fullt av 17-åringer? Slapp av, de er langt fra de eneste som tar lappen. På T. Solbakkens teorikurs møtte jeg alt fra tenåringer og studenter – så vel som ledere og småbarnsforeldre. Alle stiller likt med det samme målet: å lære å kjøre bil.

🚘 Pust. Blir du nervøs bare av tanken på å kjøre bil? Det er ikke så rart – du har tross alt blitt godt vant til livet som fotgjenger og passasjer. Å lære noe nytt er alltid litt skremmende, og det tar tid før du vil mestre alt 100%. Dukker det opp situasjoner hvor hjertet slår litt ekstra raskt er mitt beste råd: slapp av og husk å puste. Dette går fint.

🚘 Fordelene er mange. Fra en kjapp tur på butikken til spontane hytteturer – med et førerkort for hånden kommer du deg enkelt rundt dit du vil. Og tro meg: Frihetsfølelsen når du legger ut på din første kjøretur alene kan ikke beskrives! Har du tenkt over hvor mye lettere din hverdag blir med førerkort?

Ble du litt mer giret på lappen nå? Hopp i det! Vi spanderer første kjøretime. Du kan også lese mer om førerkort klasse b først om du vil.