Ta førerkort lett motorsykkel (A1) informasjon og priser

Velkommen til Bergens største MC-skole!

Drømmer du om å ta lappen på motorsykkel? Hos oss kan du ta førerkortet på klasse A1 – effektivt, trygt og fleksibelt.

Hos T. Solbakken møter du dedikerte og profesjonelle lærere med lang erfaring. Flere av dem kjører selv motorsykkel på heltid, og vet hva som skal til for å skape mestring og motivasjon. Enten du ønsker et lettere fremkomstmiddel i hverdagen eller en ny hobby, sørger våre lærere for å gi deg en tett og effektiv opplæring.

Ved å ta MC-lappen lover vi deg at du kommer til et fantastisk fellesskap på to hjul. Som MC-fører vil du oppleve spenning, glede og mestring og ikke minst – mange flotte turer, både alene og sammen med andre.

Våre trafikklærere på lett motorsykkel

Lett motorsykkel (A1)

Vi tilbyr opplæring for MC-klassene A, A1 og A2. Dette har vist seg å være svært populært da man gjerne har en hektisk hverdag og ønsker å bruke ferien etc. på opplæring. Vår erfaring, fokus på sikkerhet og lidenskap for MC på landeveien har hjulpet mange til drømmen om å ta motorsykkellappen.

Vi ønsker å hjelpe deg frem til målet på en rask, trygg og sikker måte. Ved å ta MC-lappen lover vi deg at du kommer til et fantastisk fellesskap på to hjul. Som MC-fører vil du oppleve spenning, glede og mestring og ikke minst – mange flotte turer, både alene og sammen med andre.

Ring oss eller fyll ut skjema for å reservere plass på et av våre kurs. Vi kan garantere ingen forpliktelser, ingen binding og ingen reklame. La MC-eventyret begynne!

Dette må du gjennom

Før du kan starte med kjøretimer på motorsykkel må du gjennomføre et MC-kurs på 3 timer. Er du under 25 og uten førerkort fra før, må du først ta trafikalt grunnkurs. Kurset blir holdt over 17 timer fordelt på 5 kurskvelder. Les mer om trafikalt grunnkurs her.

Med førerkort i klasse A1 kan du kjøre lett motorsykkel opptil 125 ccm, og høyst 11 kW

For å oppnå førerett i klasse A1 må du gjennom både en teoretisk og en praktisk prøve. Det er 16 års aldergrense for å ta dette førerkortet. Først når du er ferdig med MC-kurset på tre timer, kan du starte den praktiske opplæringen.

Kjekt å vite

Det kan bli veldig kaldt når man oppnår en høy fart, kle deg derfor med varme klær - gjerne ull, som du kan ha under MC-klærne. En buff i halsen er også veldig greit å ha på seg. Dersom du ikke har eget motorsykkelutstyr kan du låne hos oss. Ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker å kjøpe eget utstyr og ønsker råd eller er usikker på hva du behøver. Vi bruker kjøreskolen sine motorsykler til alle kjøretimene.

mc-tsolbakken-team_y9kew5.jpg

Priser førerkort lett motorsykkel

WEB_Terje_Solbakken_MC_40.jpg

Klasse A1 (Motorsykkel A1)

Førerprøve kr 2600,-
Kjøretime kr 950,-
Sikkerhetskurs i trafikk (180 min) kr 4500,-
Sikkerhetskurs på veg kr 5500,-
Trinnvurdering trinn 2 kr 950,-
Trinnvurdering trinn 3 kr 950,-
Grunnkurs kr 1200,-

Vi tilbyr også pakkepriser!

Aktuelt

Vis alle

 • Luca-Lars-12.jpg

  Slik er det å jobbe som trafikklærer hos T. Solbakken

  Les mer →

 • WEB_Terje_Solbakken_MC_10.jpg

  Kom i gang med MC-lappen

  Drømmer du om å tilbringe våren og sommeren på to hjul? Hos T. Solbakken kan du ta MC-lappen raskt,…

  Les mer →

 • T.solbakken-klasse-b-8

  Slik jobber våre trafikklærere for å gjøre deg trygg

  Skal du starte på lappen, men synes det er litt skummelt å komme i gang? Ved hjelp av samarbeid, fo…

  Les mer →