Førerkort på bil med tilhenger (BE) - informasjon og priser

Dersom du skal utvide førerkortet fra B til BE må du ta et kurs på minst 7 timer på en trafikkskole. 2 av timene skal være om sikring og merking av last (lastsikringskurs).

Start på hengerlappen

Med førerkort klasse BE har du lov å kjøre bil og henger med tillatt totalvekt opptil 7000 kg. Start med å bestille to kjøretimer med tilhenger nå.

Denne klassen gjelder trekking av tilhenger med tillatt totalvekt over 750 kg og som man ikke kan trekke med ren klasse B eller klasse B96. Minstealderen for klasse BE er 18 år. Hvilke tilhengere med tillatt totalvekt over 750 kg som du kan trekke med ren klasse B eller klasse B96, er omtalt på forrige side: Personbil (klasse B og B96)

Tar du klasse BE 19. januar 2013 eller senere, skal tilhengerens tillatte totalvekt være høyst 3500 kg. Er tilhengerens tillatte totalvekt over 3500 kg, må du ha førerkort i klasse C1E selv om bilen «tilhører» klasse B.

Med førerkort klasse BE har du lov å kjøre bil og henger med tillatt totalvekt opptil 7000 kg. Opplæringen for klasse BE er den samme som for B96. Den eneste forskjellen er at du på BE også må ta en praktisk førerprøve hos Statens vegvesen.

Kommende kurs på bil med tilhenger

Vis alle

Våre trafikklærere på bil med henger

Aktuelt

Vis alle