Hva skal til for å få lappen til man er 18 år?

Å få lappen på 18-årsdagen er en drøm for mange. For å hjelpe deg å gjøre denne drømmen til virkelighet har vi samlet all informasjon om de forskjellige stegene du må gjennom for å nå målet ditt.

1. Ta trafikalt grunnkurs

Du har garantert hørt det før… det første steget mot førerkortet er trafikalt grunnkurs.

Det er først når kurset er fullført at du kan ta kjøretimer og øvelseskjøre. Kurset vil gi deg grunnleggende forståelse for trafikk og hva det vil si å være sjåfør, og du kan ta det allerede når du er 15 år.

For å få lappen i boks til den store dagen må det grunnleggende og obligatoriske være på plass. Det vil si trafikalt grunnkurs, inkludert førstehjelpskurs og trafikant i mørket.

Les mer om trafikalt grunnkurs her.

2. Søk om førerkort

Før du kan ta teoriprøven må du ha søkt om førerkort i riktig klasse. Det gjør du på vegvesen.no. I søknaden vil du få spørsmål angående helse, og dersom du for eksempel har nedsatt syn eller svekket helse må du levere syns- og/eller helseattest.

Det kan være lurt å gjøre dette i god tid, da det gjerne tar noen uker å få svar.

3. Lag en god plan for opplæringen

Nå begynner det virkelige eventyret – selve kjøringen! Kom innom oss for en gratis vurderingstime, også kjent som kartleggingstime. Her ser vi hvilket nivå du er på, og sammen smir vi en plan som tar deg dit du vil være: i førersetet med førerkortet i hånda på attenårsdagen.

Vi tilpasser oss ditt nivå og din timeplan, og dersom du øvelseskjører hjemme vil du også få oppgaver å øve på mellom kjøretimene. Slik sørger vi for en enda mer effektiv og rimelig vei mot målet.

For å bli en skikkelig god sjåfør, og ha så gode sjanser for å bestå oppkjøringen som mulig, er det viktig at du kjører mye og har en plan som gradvis gjør deg tryggere og dyktigere. Men en ting som det er viktig å ikke glemme er at det skal være gøy å kjøre! Hos T. Solbakken legger vi stor vekt på nettopp dette, og gjør alt vi kan for å gjøre kjøreopplæringen til en trygg, effektiv og gøy opplevelse, fylt av mestringsfølelse.

4. Ta teoriprøven

For å få førerkortet så nærme attenårsdagen som mulig er det viktig å gjøre de nødvendige stegene i god tid – og teoriprøven er intet unntak. Vi anbefaler å ta teoriprøven ca. tre måneder før du fyller atten. Det tidligste du kan ta den er seks måneder før.

Teoriprøven tar du på en trafikkstasjon, og du må bestille time på forhånd på vegvesen.no. Her gjelder det å være skikkelig forberedt, så sørg for å repetere og virkelig forstå stoffet. Prøven må være bestått før du kan ta den praktiske førerprøven, altså oppkjøring.

Psst… dersom du skulle ønske litt ekstra hjelp for å få stoffet til å sitte, tilbyr vi gratis teorikveld hvor en av våre trafikklærere gjennomgår og repeterer stoffet sammen med elevene i klasserom.

Når teoriprøven er bestått og all den obligatoriske opplæringen er godkjent, er det bare selve oppkjøringen igjen!

Hos T.Solbakken Trafikkskole står vi klare til å hjelpe deg hele veien. Med det rette grunnlaget, den riktige planleggingen og en god dæsj innsats, skal vi sammen gjøre drømmen om lappen på attenårsdagen til virkelighet. Så grip rattet, og la eventyret begynne!