Slik kan du ta all opplæring på to uker | T. Solbakken Trafikkskole

Ønsker du å ta lappen på kortest mulig tid? Hos T. Solbakken Trafikkskole kan du fullføre opplæringen raskt og sikkert med et intensivkurs over 14 dager.

Kanskje har du behov for førerkortet i forbindelse med jobb, flytting eller studier? Uansett årsak, kan T. Solbakken hjelpe deg med å ta førerkortet på en trygg og rask måte. Prisen på intensivopplæring er den samme som du betaler for tradisjonell opplæring.

– Intensivopplæring passer godt for deg som har kjørt en del privat, og som derfor mestrer de grunnleggende ferdighetene. Eksempler på dette er bruk av pedaler, giring og det å kunne holde stø kurs på bilen ved kjøring rett fram og i svinger. Dersom du ikke har kjørt bil fra før lager vi et spesialtilpasset opplegg som passer din timeplan og ferdigheter, forteller Terje Solbakken, trafikklærer og daglig leder hos T. Solbakken Trafikkskole.

For at trafikkskolen skal kunne bestille førerprøve, må du ha bestått teoriprøven hos Statens vegvesen.

- Det er derfor viktig å komme tidlig i gang med lesing på teorien. Det er en stor fordel om du har bestått teoriprøven før du starter opplæringen, men det er absolutt ingen betingelse.

Slik fungerer det

Et intensivkurs for de som har kjørt litt bil før går vanligvis over 14 dager og inkluderer all opplæring du trenger for å ta førerprøven. Den første uken består av vanlige kjøretimer. Den andre uken blir brukt til den obligatoriske opplæringen, slik som sikkerhetskurs på bane (4 timer, tidligere glattkjøring) og sikkerhetskurs på vei (13 timer tidligere landeveiskjøing). Uke to blir dessuten brukt til å ta flere kjøretimer dersom det skulle være behov for det

– Som regel kjører du ca. tre-fem undervisningstimer for dagen den første uken. Dette betyr at du ikke trenger å ta fri en hel dag for å følge en slik opplæring. Et eksempel er at du kjører fra kl 07.00 til 09.15 hver dag den første uken. Et annet eksempel er at du kjører fra kl 14.00 til 16.15. Dette betyr at du fint kan gå på skole eller jobbe samtidig som du tar intensivopplæring.

T.solbakken-klasse-b-13

Er du usikker på om intensivkurs kan være noe for deg? T. Solbakken tilbyr alltid en gratis vurderingstime før kurset starter.

– Dette er noe vi anbefaler alle som ønsker å kjøre hos oss. Under en slik time får vi kartlagt hva du kan fra før og hvilket nivå du befinner seg på. I etterkant av timen kan vi sammen med deg bli enige om hvilket opplegg som passer best, forteller Terje.

Skreddersydd opplæring

Selv om du har øvelseskjørt en del tidligere, er det ikke alle som føler seg klar for å ta førerkortet på rekordtid. Synes du to uker blir for knapt, har du mulighet til å skreddersy opplæringen etter dine behov.

– Mange elever har gjerne et ønske om å bli ferdig med opplæringen og bestå førerprøven innen en gitt dato. Ved å intensivere løpet og planlegge tiden godt, kan du likevel ende opp med lappen på svært kort tid.

Vil du vite mer om intensivkurs klasse B hos T. Solbakken? Les mer på våre nettsider og bestill en gratis vurderingstime.