Slik jobber våre trafikklærere for å gjøre deg trygg

Skal du starte på lappen, men synes det er litt skummelt å komme i gang? Ved hjelp av samarbeid, forståelse og en god dose tålmodighet sørger våre trafikklærere for at veien til førerkortet blir både trygg og effektiv.

– Noen har kanskje en oppfatning om at trafikklærere er strenge og tøffe i tilbakemeldingene, men dette er langt fra tilfelle hos oss. Her blir alle elever møtt med forståelse og tålmodighet, uansett hvor mye eller lite de har kjørt fra før, sier Janicke Moldekleiv.

Verdien av samarbeid

Selv om veien til førerkortet først og fremst er ny og spennende, kan den også være krevende. Da er det viktig å ha en trafikklærer som spiller på lag med deg. Som administrasjonssjef ser Janicke ekstra nøye på nettopp dét når de skal ansette nye trafikklærere hos T. Solbakken.

– Når vi er på jakt etter nye lærere ser vi ikke bare på den formelle kompetansen, men også på den menneskelige. Alle våre lærere har ulike personligheter, men fellestrekket er at de er tålmodige, imøtekommende og glad i å treffe nye mennesker. Selv om det er eleven som skal ta lappen, har et godt samarbeid mye å si for når og hvordan du lykkes.

Bak slagordet «Vi klarer det sammen» er det nemlig selve ideen om samarbeid som utgjør det viktigste poenget. Hos T. Solbakken er det ikke meningen at eleven skal gjøre all jobben selv; sammen med læreren utgjør de et team som skal skape gode resultater sammen.

– En god lærer skal være med deg gjennom alle oppturene, som når du endelig mestrer bakkestart og knekker koden for hvordan du skal kjøre i rundkjøringer – til nedturene, der du trenger litt ekstra oppmuntring og støtte for å til noe du synes er vanskelig.

T.solbakken-team

Kjemien må stemme

Hos T. Solbakken finner du trafikklærere av begge kjønn og i alle aldre. Som en av byens største trafikkskoler, har du dermed gode odds for å finne en lærer som matcher deg og dine behov.

– Som elev skal du tilbringe mange timer sammen med læreren din, og viktigheten av å ha en trafikklærer du trives med er noe vi tar på største alvor. Derfor prøver vi så godt det lar seg gjøre å finne en som er god match for eleven. Og skulle du føle at kjemien ikke stemmer helt, er det ingenting i veien for å bytte lærer, sier Janicke.

En god relasjon til elevene skaper trygghet og fremmer læring og utvikling. Derfor jobber T. Solbakken aktivt for å skape gode trafikklærere og oppfordrer alle til å delta på kurs jevnlig, for eksempel om relasjonsbygging.

– Å være trafikklærer er et sosialt yrke hvor du forholder deg til mange ulike mennesker hver eneste dag. I tillegg til å være pedagogisk anlagt, er det også viktig å ha en positiv innstilling og evne til å være en god støttespiller. For våre lærere er det en god dag på jobben når vi ser at elevene lykkes.

Nysgjerrig på om vi har en trafikklærer som passer deg? Besøk gjerne vår Instagram-profil for å bli bedre kjent med lærerne våre eller book din første kjøretime.