Skal du ta lappen? Les våre tre tips på veien mot førerkortet!

Skal du ta lappen? Å få førerkortet kan være både spennende og skummelt på samme tid. Med våre tips stiller du godt forberedt før du går i gang med kjøreopplæringen.

1. Involver foreldrene dine

For å bli god i noe må du øve mye. Vi anbefaler at du som skal øvelseskjøre, trafikklæreren og den du skal øvelseskjøre med privat, samarbeider tett gjennom hele opplæringen. På den måten vil du som elev alltid være sikker på at kjøreopplæringen foregår på en sikker og effektiv måte. T.Solbakken arrangerer ledsagerkurs for foreldre som skal øvelseskjøre med barna sine. Med et tett foreldresamarbeid unngår du blant annet å øve på for mange situasjoner samtidig eller å kopiere foreldres uvaner i trafikken.

2. Delta på teorikurs

Før du kan avlegge den praktiske førerprøven (oppkjøring), kreves det at du består en teoriprøve hos Statens vegvesen. Noen lærer fort og består prøven uten problemer, mens andre trenger mer tid før stoffet sitter skikkelig. Hos T. Solbakken tilbyr vi en gratis teorikveld for elever som ønsker å få stoffet gjennomgått og repetert i klasserom sammen med en av våre trafikklærere. Kurset gir deg en god forståelse for regelverket, skilter og samhandling i trafikken, samtidig som du har mulighet til å stille spørsmål og få nærmere forklart det du er usikker på. Vi opplever at elever som kan og forstår teorien, har et større utbytte av den praktiske kjøreopplæringen.

3. Velg en kjøreskole som passer deg

En god trafikklærer skaper trygghet i situasjoner som føles uvant for mange. Samtidig skal elevene veiledes til å bli ansvarlige sjåfører og læres til å ta gode valg i trafikken. Vi tror at elever som trives og får tett oppfølgning av trafikkskolen, når målet om førerkort raskere. Hos T. Solbakken legger vi dermed stor vekt på å gjøre kjøreopplæringen til en positiv opplevelse, hvor læring, anerkjennelse og mestring er i fokus. Kjøreopplæringen hos oss er individuelt tilpasset og starter alltid med en gratis kartleggingstime – slik at vi kan ta hensyn til ditt nivå og hvor du er i løpet.

Og husk: Sørg for å være uthvilt og ha godt humør før din første kjøretime. Det skal være gøy å kjøre bil!